Politica de retur

 

Daca esti nemultumit de produsele cumparate de pe decomag.ro si vrei sa renunti la comanda si implicit sa primesti banii inapoi, poti sa aplici pentru procedura de retur a produselor in 15 zile calendaristice, conform dispozitiilor Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

 

Prin contract la distanta se intelege contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

Dreptul de retur in 15 zile calendaristice se adreseaza doar clientilor care au achizitionat produse online de pe site-ul decomag.ro

Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 15 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Dreptul de renuntarea la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.

Pentru ati exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informezi cu privire la decizia de a te retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail.

In acest scop, poti folosi modelul de retragere, folosirea lui nu este insa obligatorie.

De asemenea, poti transmite un e-mail catre office@decomag.ro sau orice alta declaratie neechivoca, cu toate informatiile din formularul mai sus mentionat. Daca folosesti aceasta optiune, iti vom transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ai furnizat dovada ca ai trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Termenul de 15 zile calendaristice prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga:

a) ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a produselor, in cazul contractelor de vanzare, sau:

(i) in cazul in care consumatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat, ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a ultimului produs;

(ii) in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese, ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese;

Omisiunea informatiilor privind dreptul de retragere

In cazul in care decomag.ro nu a transmis consumatorului informatiile privind dreptul de retragere conform dispozitiilor OUG 34/2014, perioada de retragere expira la 12 luni de la sfarsitul perioadei initiale de retragere de 15 zile calendaristice.

In cazul in care decomag.ro a transmis consumatorului informatiile privind dreptul de retragere in termen de 12 luni de la data la care produsele/serviciile se considera livrate, conform mentiunilor din sectiunea de mai sus, perioada de retragere expira in 15 zile calendaristice de la data la care consumatorul primeste informatiile respective.

Obligatiile care revin decomag.ro in cazul retragerii

decomag.ro ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu dispozitiile legii.

decomag.ro ramburseaza sumele mentionate mai sus folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

Fara a aduce atingere primului paragraf al prezentei sectiuni, decomag.ro nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de decomag.ro.

Cu exceptia cazului in care decomag.ro s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, in cazul contractelor de vanzare, decomag.ro poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform careia acesta a trimis produsele catre decomag.ro, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

Obligatiile consumatorului in cazul retragerii

Conform Ordonantei nr. 34/2014, consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care decomag.ro accepta sa suporte acele costuri sau in care decomag.ro nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. In cazul contractelor in afara spatiilor comerciale, in cazul carora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul incheierii contractului, decomag.ro preia produsele pe cheltuiala sa daca produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate in mod normal prin posta.

Exceptari de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere, in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele:

- furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;

- furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

- furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;

- furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

- furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

- furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

Descarca formularul de retragere de aici: Formular de retragere

Pentru detalii suplimentare sau neclaritati privind returnarea produselor te rugam sa ne contactezi prin formularul de contact, email la office@decomag.ro sau la numarul de telefon 0753326624.